Lun 06, August 2007 / Banca Italo Romena

Rezultate primul semestru 2007

ASTRA-UNIQA a inregistrat in primul semestru al anului 2007, prime brute subscrise totale(viata si non viata) in valoare de 189.838.572 RON, din care 187.811 740 RON reprezinta volumul de prime brute subscrise la asigurari generale.
Asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 128%, fata de primul semestru al anului2006, primele brute subscrise fiind in suma de 2,02 mil. RON. Aceasta importanta cresterese datoreaza implementarii unor masuri interne de sustinere a acestei activitati materializateprin crearea unui nou departament de asigurari de viata, intarirea structurii manageriale siprin lansarea si promovarea in reteaua de vanzari a unor produse noi de asigurare pentruaceasta linie.
Totodata,in prima parte a anului 2007 ne-am orientat atentia spre promovarea asigurarilorfacultative prin lansarea unui produs nou pentru intreprinderile mici si mijlocii (PrIMMaAfacere&Protectie), produs promovat printr-o sustinuta campanie de marketing direct,incepand cu luna mai.

Pe clase, in primele 6 luni ale anului 2007, s-au subscris:
-56,2 mil. RON asigurari auto Casco, in crestere cu 84,8 % fata de semestrul I
2006;
-3,4 mil. RON pentru Casco Aviatie, in crestere de 259%,
-5,6 mil. RON pentru raspundere civila pentru aeronave, fata de 1,52 mil.
RON in aceeasi perioada a anului trecut, aceasta linie de asigurari inregistrand o
crestere de 267% . Cresterea se datoreaza castigarii unor conturi importante de
aviatie;
-importante cresteri au mai fost inregistrate la: asigurari CMR, de 130%( in suma de 1,06 mil RON), raspunderi civile constructii montaj (crestere de 85%) si cladiri si
bunuri (crestere 75%);
-RCA a inregistrat o crestere de 4 %, cu un volum de prime de 92,9 mil.
RON. Strategia RCA a companiei a fost schimbata total incepand cu finele anului
2006, cand a fost implementat un sistem de tarifare segmentata, in scopul echilibrarii portofoliului si pentru imbunatatirea rezultatului tehnic.

Daunele platite de companie au inregistrat in semestrul I 2007 o crestere fata de semestrul I 2006 cu 30,36% de la 57,1 mil. RON in 2006 la 74,3 mil. RON. In cea mai mare parte, cresterea a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurari generale.
Principalele obiective ale companiei pentru anul 2007 sunt:
-dezvoltarea portofoliului, in special a produselor de asigurare de viata
-dezvoltarea parteneriatului cu Raiffeisen Group (RZB),
-dezvoltarea parteneriatelor pe bancassurance cu alte banci,
-continuarea extinderii teritoriale si dezvoltarea de noi canale de vanzare,
-dezvoltarea si implementarea proiectelor lansate cu UNIQA Group,
-implementarea unei noi politici de subscriere orientata spre profitabilitate care
presupune selectarea atenta a riscurilor, indreptarea procesului de vanzare cu
precadere catre segmentul asigurarilor facultative. Aceste masuri lansate de la finele anului anterior au condus la cresterea liniilor de business profitabile.

Despre ASTRA -UNIQA
Recent, actionarii ASTRA- UNIQA si UNIQA Group Austria au semnat un acord de majorare a participatiei UNIQA in compania ASTRA, pana la 50 % plus o actiune. Tranzactia se va finaliza dupa indeplinirea cerintelor legale.
ASTRA a fost infiintata in 1991. Principalii actionari ai companiei sunt Nova Trade unul dintre cele mai mari holding-uri romanesti, si Uniqa Group liderul pietei austriece de asigurari si jucator international important, cu interese in 20 tari. ASTRA- UNIQA are cel mai mare capital social din piata romaneasca de asigurari, in suma de 55 mil. EUR. ASTRA-UNIQA are o strategie de afaceri bazata pe flexibilitate si modernizare si isi doreste sa devina una dintre cele mai puternice companii de asigurari din Romania.

Sursa: Astra - Asigurari