Lun 19, Mai 2008 / Ardaf - Asigurari

Rasturnari in topul asiguratorilor pe T1

Ardaf a marcat cea mai spectaculoasa revenire, in timp ce BCR Asigurari si Asiban au suferit cele mai dure “corectii” la sfarsitul primului trimestru, intr-un top al asiguratorilor intocmit de revista Insurance Profile. Ardaf a revenit in primul esalon, direct pe locul cinci dupa o perioada neagra incheiata anul trecut. Fata de primul trimestru al lui 2007, compania a crescut cu peste 150%.

In schimb, Asiban a pierdut locul al treilea obtinut la sfarsitul lui 2007, alunecand direct pe noua. Si BCR Asigurari a coborat, de pe locul cinci pana pe opt. Ambele companii au fost intre timp tinta unor preluari, cumparatorii fiind Groupama, respectiv Vienna Insurance Group (VIG).

Aceasta din urma companie isi pastreaza insa pozitia de lider detasat al pietei, cu 36%, detinand si jucatorii plasati pe locurile doi, trei si patru. Omniasig VIG a reusit o crestere de peste 50%, care i-a consolidat pozitia a doua consemnata la sfarsitul lui 2007. Asirom VIG si Unita VIG au consemnat cresteri normale, dar au reusit sa urce in top prin “alunecarea” concurentei. Pe primul loc ca si companie individuala ramane Allianz-Tiriac, cu o cota de piata in usoara scadere, la 15%.

Valoarea totala a primelor brute subscrise in T1 s-a ridicat la 662 mil. euro, in crestere cu 8,88% fata de perioada similara a anului trecut, a calculat Insurance Profile. Cea mai mare crestere a fost consemnata de asigurarile de viata, care au avansat cu 23%, pana la 121 mil. euro. In schimb, segmentul asigurarilor RCA a consemnat o evolutie negativa, valoarea totala coborand cu 6,59%.

Sursa: Business Standard, 20 mai 2008

Sursa: Ardaf - Asigurari