Joi 12, Iulie 2007 / ING - Asigurari

ING s-a clasat pe locul 13 in clasamentul Fortune Globe 500

In cea mai recenta editie a clasamentului Globe 500, publicat de revista americana Fortune, ING s-a clasat pe locul 13, mentinându-si pozitia de anul trecut. ING Group este cea mai bine cotata companie de servicii financiare de pe lista, fiind urmata de Citigroup (14) and Axa (15).
Clasamentul Fortune a fost realizat tinând cont de mai multi parametri printre care veniturile, profitul si activele companiilor listate. Cele mai puternice companii potrivit acestui clasament sunt cele din domeniul energiei si petrolului. Din punct de vedere al veniturilor, sase din cele mai puternice 10 companii activeaza in domeniul petrolului iar 3 in industria auto.
Veniturile celor listati in Fortune Globe 500 au crescut cu 10,4% comparativ cu anul precedent, iar profiturile s-au majorat cu 25,4%. Si industria bancara a avut o evolutie puternica in 2006. Zece din primele 25 de companii sunt financiare. Fuziunile si achizitiile la scara globala i-au propulsat pentru prima oara pe Morgan Stanley, Merrill Lynch si Goldman Sachs in Top 75.
Din cele 500 de companii, 162 sunt din SUA; cu toate acestea si economiile emergente inregistreaza o crestere continua. China, cea de-a patra putere economica mondiala din punct de vedere al PIB-ului este tara de origine a 4 noi companii care s-au alaturat celor 24 prezente deja in clasament.

Sursa: ING - Asigurari