Dum 05, August 2007 / Generali - Asigurari

Generali Asigurari a subscris cu 41% mai mult in primul semestru

In primul semestru al acestui an, Generali Asigurari a subscris un volum total de prime brute de 189 milioane lei, cu 41% mai mult comparativ cu aceasi perioada a anului precedent (133,6 milioane lei).
Valoarea primelor brute subscrise la asigurarile de viata a fost de 27,7 milioane lei, in crestere cu 54% fata de perioada ianuarie – iunie 2006 (18,1 milioane lei). Din totalul de prime brute subscrise la asigurarile de viata, 20,5 milioane lei provin din contractele individuale, iar restul de 7,2 milioane lei sunt aferente asigurarilor de grup.

Primele brute subscrise la asigurarile generale au ajuns la 161,3 milioane lei, cu circa 40% mai mult decat in aceeasi perioada a anului anterior (115,5 milioane lei).
Cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei au fost asigurarile auto, urmate de asigurarile de cladiri si continut, precum si de asigurarile de viata individuale.
“Rezultatele financiare obtinute sunt peste asteptari, avand in vedere faptul ca in primul semestru s-a realizat deja 66% din obiectivul propus pentru intreg anul 2007. De asemenea, trebuie remarcat faptul ca in aceasta perioada Generali Asigurari a obtinut profit”, a declarat domnul Tudor Moldovan, Directorul General al Generali Asigurari.
Printre evenimentele importante petrecute in primul semestru al anului 2007, trebuie mentionata
aprobarea de catre Adunarea Generala a Actionarilor a majorarii capitalului social al Societatii, prin aporturi in numerar, de la 50.000.000 lei la 120.000.000 lei, prin emiterea unui numar de 700.000.000 de actiuni nominative cu o valoare nominala de 0,1 lei fiecare.

O alta miscare importanta  a constituit-o lansarea, incepand cu 18 iunie 2007, a unei noi variante a asigurarii auto Casco, care prevede si introducerea obligatorie a fransizei.  Acesta varianta continua imbunatatirea produsului, care a inceput in martie 2007 prin introducerea claselor de risc in functie si de profilul conducatorului auto.

„De asemenea, autorizarea in luna iulie a noii societati Generali Fond de Pensii, care va administra  un fond de pensii obligatorii, este o alta etapa strategica importanta de dezvoltare, ceea ce demonstreaza faptul ca in Romania exista un potential considerabil in ceea ce priveste asigurarile si serviciile financiare, iar Grupul Generali are o strategie foarte bine conturata pentru expansiunea si consolidarea pe aceasta piata”, a completat Tudor Moldovan.

Obiectivele principale ale companiei raman in continuare lansarea de noi produse de asigurare, incheierea unor noi parteneriate cu bancile, mentinerea cotei de piata si, nu in ultimul rand, imbunatatirea profitabilitatii, in concordanta cu directia de dezvoltare strategica a Grupului Generali la nivel global si regional.


Sursa: Generali - Asigurari