Mar 26, Iunie 2007 / ING - Asigurari

EXIMBANK si ING Bank Romania sustin IMM-urile

EXIMBANK si ING Bank Romania sustin IMM-urile
Intreprinderile Mici si Mijlocii beneficiaza de acces mai usor la finantarile oferite de ING Bank in urma acordului incheiat astazi intre EXIMBANK si ING Bank. De asemenea, acordul faciliteaza IMM-urilor contractarea de credite in lei de la ING Bank cu dobanzi mai scazute, prin compensarea partiala a dobanzii de catre Banca de Export-Import a Romaniei.  
EXIMBANK si ING Bank sustin IMM-urile
EXIMBANK si ING Bank Romania anunta incheierea unui acord de colaborare pentru sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii. in baza acestui acord, EXIMBANK ofera garantii si alte produse specifice care vin in completarea produselor bancare oferite IMM-urilor de catre ING Bank.
„Dorim ca acest parteneriat sa fie un instrument activ care sa permita extinderea suportului acordat IMM-urilor in accesarea fondurilor structurale” a declarat Misu Negritoiu, Director General al ING Bank Romania. „Mai mult, astfel vom putea extinde finantarile catre intreprinderile mici si mijlocii dinamice care nu au suficiente garantii eligibile pentru fondurile de care au nevoie. Speram ca IMM-urile vor fructifica oportunitatea de a accesa credite in lei cu dobanzi mai scazute de la ING”, a adaugat domnul Negritoiu.
„In privinta rolului Eximbank pe piata financiar-bancara din Romania, doresc sa amintesc  faptul ca incepand cu anul 2005, a fost regandita fundamental strategia bancii, iar in cadrul acesteia s-a pus accent pe colaborarea cu bancile comerciale de pe pozitia de partener si nu de concurent. In acest sens, au fost reproiectate, conform aquis-ului comunitar, toate produsele oferite de EXIMBANK, astfel incat ele sa asigure cresterea competitivitatii agentilor economici romani si posibilitatea ca acestia sa concureze pe pietele externe cu sanse egale si sa poata beneficia de aceleasi mecanisme de sustinere oferite de institutiile similare din celelalte tari membre ale Uniunii Europene” – a declarat doamna Carmen Radu, Presedinte&CEO EXIMBANK.
Dobanzi mai scazute la creditele in lei
Clientii ING Bank Romania, intreprinderi mici si mijlocii, pot beneficia de credite in lei cu dobanzi mai scazute in urma acordului dintre EXIMBANK si ING Bank, prin compensarea partiala a dobanzii de catre Banca de Export-Import a Romaniei. Proiectele vizate pentru astfel de finantari sunt proiectele de mare anvergura, pentru cresterea competitivitatii si retehnologizarea IMM-urilor, in acord cu standardele europene.
In puls, ING Bank Romania ofera IMM-urilor credite pentru co- si prefinantarea proiectelor eligibile implicand fondurile structurale, in conditii avantajoase si asigurand consultanta profesionista privind structura optima de finantare.
Mai multe proiecte eligibile pentru finantarile ING
Mai multe proiecte ale intreprinderilor mici si mijlocii devin eligibile pentru finantari de la ING Bank prin garantia pentru IMM-uri oferita de EXIMBANK. Aceasta constituie angajamentul asumat de EXIMBANK in numele si in contul statului, sub forma unei scrisori de garantie neconditionata si irevocabila, de a plati ING Bank pana la 80% din valoare creditului nerambursat de clientul sau.

 

Sursa: ING - Asigurari