Dum 14, Octombrie 2007 / Asitrans - Asigurari

Eurohold Bulgaria a preluat Asitrans

EUROHOLD Bulgaria a achizitionat ASITRANS ASIGURARI

Saptamana trecuta EUROHOLD Bulgaria a primit de la CSA acceptul de a achizitiona pachetul majoritar din ASITRANS ASIGURARI, perfectandu-se astfel transferul actiunilor.
Integrarea companiei in structura Holdingului se asteapta a se incheia pana la sfarsitul anului 2007. In august capitalul social al ASITRANS ASIGURARI se va majora si se va alege un nou Consiliu de Administratie, care sa includa si reprezentanti ai EUROHOLD Bulgaria. Actualul CEO al ASITRANS ASIGURARI va continua sa ocupe aceasta pozitie. Numele companiei se va schimba in EuroIns Romania. Investitiile majore se vor concretiza in infrastructura IT si software a companiei, totodata urmand a se infiinta noi unitati teritoriale in Bucuresti si tara.

Investitia EUROHOLD este de 12,5 Mil Euro pentru achizitia a peste 75 % din actiunile ASITRANS ASIGURARI, incluzand achizitia de actiuni, cresterea de capital, investitii in IT, precum si achizitionarea pachetului majoritar al ASITRANS LEASING.

Pentru primele 6 luni ale anului 2007 Asitrans ASIGURARI a subscris prime brute in valoare de 14,5 Mil Euro, care reprezinta o crestere de 45 % comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Programul de investitie al EUROHOLD pentru Romania va include de asemenea achizitionarea in Bucuresti a unui Offices Building reprezentativ, care va gazdui sediul principal al companiilor de asigurari si de leasing, alaturi de sucursala Euro Finance – brokerul/dealer si consultantul financiar al Holdingului. Intre 2007 si 2010, Holdingul planuieste sa investeasca cca 30 Mil Euro in asigurari, leasing si servicii financiare in franciza in Romania.

Principale obiective pentru aceasta perioada sunt atingerea unei cote de piata de 3 % pentru asigurari generale, 4 % pentru leasing autovehicule noi, iar Euro Finance va deveni un important intermediar financiar pe piata romaneasca de capital.


EuroHold Bulgaria
PREZENTARE

EuroHold Bulgaria Inc. este un holding de servicii financiare integrate care cuprinde activitati financiare complementare prin cele trei linii de business – servicii financiare, vanzari auto si afaceri imobiliare. EuroHold Bulgaria Inc. este al doilea holding din Bulgaria ca marime, cotat la bursa, avand o capitalizare curenta de 180 Mil Euro. 30 % dintre actionarii holdingului sunt institutii financiare internationale cum ar fi Firebird Management LLC, Landsbanki Luxemburg S.A, Bank Austria Creditanstalt, EFG Eurobank Greece etc.

EuroHold Bulgaria Inc. s-a infiintat in decembrie 2006 ca rezultat al fuziunii dintre Starcom Holding si Eurohold si are un capital de 60Mil Euro. Structura Holdingului include 20 de subsidiare si peste 1600 de angajati.

Serviciile financiare si de leasing, asigurarile generale, afacerile imobiliare, vanzarile auto, prin natura lor sunt complementare si reprezinta oportunitati pentru cresterea cotei de piata a companiilor ce fac parte din Holding. Complementaritatea conduce la optimizarea cheltuielilor si dezvoltarea cross-selling-ului.

Servicii financiare – companiile acestei divizii sunt : EuroIns – a opta mare companie de asigurari din Bulgaria; EuroFinance – cel mai mare intermediar financiar non-bancar (broker / dealer) din Bulgaria; EuroLease Auto – cea mai mare societate de leasing din Bulgaria si cu cea mai rapida dezvoltare, care nu este afiliata la vreo banca. Holdingul gestioneaza intre 5 si 6 % din cota de piata pe liniile sale de business. EuroFinance va deveni banca comerciala autorizata de Banca Nationala a Bulgariei pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2007. EuroIns este prima companie de asigurari din Bulgaria care a obtinut permisiunea de a-si desfasura activitatea in 8 tari member ale UE (Austria, Franta, Belgia, Germania, Grecia, Spania, Italia si Romania) dupa aderarea Bulgariei la UE (1 ianuarie 2007), pe baza principiului freedom of services.
Vanzari auto – Holdingul vinde 6 marci de automobile (Saab, Renault, Nissan, Dacia, Opel, si Chevrolet) si se asteapta sa atinga 8 % din cota de piata pentru 2007. Holdingul este cel mai mare dealer Dacia din Bulgaria.
Afaceri imobiliare – in prezent compania detine si gestioneaza peste 50.000 mp de spatii pentru birouri.

Veniturile totale ale EuroHold Bulgaria Inc. pentru anul 2007 vor atinge 150 Mil Euro.

Urmatorul obiectiv pe termen scurt al Holdingului, pentru Bulgaria, este de a atinge 10 % din cota de piata pentru asigurari generale, vanzari auto si leasing, iar regional 3-5 % .

Sursa: Asitrans - Asigurari