Mar 18, Martie 2008 / Interamerican - Asigurari

Eureko - profit stabil si cresteri pe toate clasele de asigurari

Ieri, intr-o conferinta de presa organizata la Zeist, grupul olandez Eureko, actionarul majoritar al Interamerican Romania Group (Asigurari si Pensii) a facut cunoscute rezultatele financiare inregistrate in anul 2007.

Linia de asigurari de sanatate a Eureko acopera asigurarile private de sanatate, asigurarea de sanatate ocupationala si serviciile de sanatate si este activa in Olanda, Slovacia, Grecia si Romania. In cifre, volumul primelor brute subscrise a crescut cu 5% de la 7,154 milioane euro in 2006 la 7,521 milioane euro in 2007.  

Linia de asigurari de viata a grupului Eureko este activa in Olanda, Irlanda, Grecia, Franta, Slovacia, Romania si Cipru. Volumul de prime brute subscrise pe asigurari de viata a scazut cu 1% fata de anul 2006, atingand valoarea de 4,417 milioane euro. Totusi, numarul de contracte noi a crescut cu 16% fata de anul 2006.

Primele brute subscrise pe asigurari generale au crescut cu 9% fata de perioada similara a anului trecut, de la 2,684 milioane euro la 2,915 milioane euro. Linia de asigurari generale a Eureko activeaza in Olanda, Turcia, Grecia, Belgia, Slovacia, Romania, Bulgaria si Cipru.

Dupa inregistrarea unor pierderi in prima jumatate a anului, cel de-al doilea semestru a reusit sa depaseasca in performante perioada similara a anului 2006, ceea ce a dus la un profit net constant pentru intreg anul 2007, de 979 milioane euro, fata de 985 milioane euro in 2006.

"In anul 2007, Eureko a reusit sa-si diversifice portofoliul de produse si sa mentina un echilibru intre canalele de distributie si brandurile de top. Ne aflam printre primii 3 jucatori ai pietei olandeze de asigurari si pensii. Pentru urmatorii ani ne propunem sa investim in valori si inovatie. Vom dezvolta toate canalele de distributie si vom continua expansiunea noastra in Europa Centrala si de Est", a declarat Maarten Dijkshoorn, Presedinte si CEO Eureko B.V.

Sursa: Interamerican - Asigurari