Mie 06, Feb 2008 / Aviva - Asigurari

Eugen Voicu a fost confirmat de CSSPP in functia de Director General al Aviva Pensii

Astazi, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a dat avizul pentru modificarea documentatiei de autorizare a companiei Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.
Prin acest aviz, CSSPP aproba numirea lui Eugen Voicu pe pozitia de Director General Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.
Eugen Voicu l-a inlocuit in aceasta pozitie pe Adrian Allott care incepand cu data de 1 februarie 2008 se dedica activitatii de consultanta.
Eugen Voicu isi va pastra si pozitia de Director General al Certinvest SAI. Pe langa aceasta pozitie, el va ocupa si functia de Director de Investitii in cadrul companiei de pensii.
Eugen Voicu are 50 ani, este absolvent al Facultatii de stiinte Economice al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si are o cariera remarcabila in domeniul financiar.
in 1994, Eugen Voicu a infiintat Certinvest SA care astazi este unul din jucatorii importanti din piata, avand in administrare patru fonduri deschise de investitii si un numar important de portofolii individuale. Eugen este actionar si membru fondator al SSIF Intercapital Invest si International Leasing; intre 1999-2003 a fost Secretar General al Uniunii Nationale a Societatilor de Leasing din Romania, iar intre 2003 si 2007 a fost Vicepresedinte al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv.
in data de 17 ianuarie 2008, CNVM a autorizat modificarile intervenite in modul de organizare si functionare a CERTINVEST Societate de Administrare a Investitiilor SA ca urmare a modificarii structurii actionariatului, in urma dobandirii de catre Aviva International Holdings Ltd. a participatiei de 99,82% din capitalul social sau din totalul drepturilor de vot in cadrul societatii de administrare a investitiilor.
Aviva devine astfel actionarul majoritar al Certinvest SAI; decizia CNVM marcheaza practic incheierea procesului de achizitie a Certinvest de catre Aviva.
Achizitionarea Certinvest de catre Aviva reprezinta o imbinare inspirata intre cea mai experimentata companie de administrare a activelor din Romania si cel mai experimentat furnizor de asigurari de viata si pensii din lume.

Sursa: Aviva - Asigurari