Lun 02, Iulie 2007 / ABN AMRO

Consiliul Concurentei a avizat preluarea ARDAF de catre SABILE

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre SABILE prin dobandirea controlului unic asupra societatii de asigurare ARDAF.

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre SABILE prin dobandirea controlului unic asupra societatii de asigurare ARDAF. Organismul a analizat compatibilitatea tranzactiei notificate cu un mediu concurential normal si a ajuns la concluzia ca, desi operatiunea cade sub incidenta Legii, aceasta nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe piata relevanta definita.

Conform dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 mil. EUR si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune, care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 mil. EUR.
SABILE detine 70,81% din actiunile ARDAF, dupa ce in luna martie a achizitionat o cota de 56,19% din ARDAF pentru 118,76 mil. RON.

SABILE este o societate de tip holding din Cipru, membra a grupului financiar ceh PPF. Aceasta era deja prezenta pe piata romaneasca a asigurarilor, prin intermediul RA -Roumanie Assurance International.

ARDAF a subscris, in primul trimestru al anului 2007, un volum de prime brute de 53,65 mil. lei (15,84 mil. EUR), conform datelor publicate de Revista de Specialitate Insurance PROFILE, inregistrand astfel o scadere nominala in moneda europeana de 28,26%.
Daunele platite de catre asigurator in aceasta perioada s-au ridicat la 50,69 mil. lei (14,97 mil. EUR), volumul acestora, exprimat in EUR, majorandu-se cu 66% fata de T1/2007.

Sursa: Ardaf - Asigurari