Dum 02, Septembrie 2007 / Aviva - Asigurari

30.000 de agenti de marketing sunt pregatiti sa vanda pensii private pentru Aviva

Astazi, in Bucuresti, Aviva va continua Roadshow-ul national, care are ca scop completarea stagiului de pregatire de 3 luni, desfasurat in 3 etape, pentru cei 30.000 de agenti de marketing calificati pe care compania i-a recrutat pentru Pilonul II de pensii.

Etapa I a acestui stagiu de pregatire a constat intr-un training de baza aprobat de CSSPP, combinat cu un examen obligatoriu.

Etapa a II-a s-a materializat printr-o instruire permanenta avand ca suport de curs Ghidul Agentului de marketing, un instrument de vanzari original dezvoltat de Aviva dar si trainingul on-line.

Etapa a III-a consta in participarea la o serie de seminarii regionale.
Managementul companiei si-a propus sa organizeze acest turneu in tara pentru a fi alaturi de cei 30.000 de agenti de marketing inainte de 17 septembrie 2007, data la care se va da startul oficial pentru campania de strangere de acte de aderare pentru pensiile private obligatorii. Toni Grecu va fi gazda seminarelor organizate de Aviva.

Miza campaniei este foarte importanta! Practic, in aceasta perioada, 2% din contributiile de asigurari sociale a peste 3 milioane de angajati vor fi redirectionati in conturile lor individuale, administrate de catre companiilor autorizate ca administratori de fonduri de pensii private obligatorii.
Peste 2000 de persoane au fost invitate in Bucuresti la evenimentul organizat de asiguratorul britanic, al treilea dintr-o serie de 12. in cadrul seminarului, se vor dezbate pe larg oportunitatile pe care le aduce Reforma Pensiilor romanilor si care este rolul fortei de vanzari, in calitatea lor de agenti de marketing, in
promovarea acestor oportunitati pe parcursul celor patru luni, cat dureaza campania de strangere de acte de aderare.

La eveniment vor participa domnul Shah Rouf, Director General, doamna Corina Cucoli, Director de Bancassurance si Parteneriate, domnul Marius Mocanu, Director de Vanzari si manageri si consilieri financiari de la sediul central si din agentiile din Bucuresti.
“Aviva are obiective importante in ceea ce priveste piata romaneasca, lucru dovedit si de investitia semnificativa de 100 milioane de euro pe care Grupul a facut-o pentru compania de pensii. Reforma Pensiilor reprezinta pentru noi o oportunitate pentru a pune la dispozitia romanilor experienta internationala
acumulata de grupul nostru de-a lungul timpului. Ne dorim ca romanii sa beneficieze de consilierea oferita de cei mai buni experti financiari si sa vada in Aviva furnizorul sigurantei lor financiare, satisfactia lor fiind
garantia succesului nostru.” a declarat Shah Rouf, Directorul General al Grupului Aviva Romania.

Incepand cu 17 septembrie, persoanele cu varste de pana la 35 de ani, care contribuie la sistemul public de pensii vor trebui sa aleaga un fond de pensii administrat privat. Ei vor avea la dispozitie patru luni pentru
a-si exercita aceasta optiune, dupa care angajatii care nu si-au ales un fond de pensii la care sa contribuie vor fi distribuiti aleatoriu de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Participarea la un fond de pensii administrate privat este obligatorie pentru cei sub 35 de ani si optionala pentru salariatii care au intre 36 si 45 de ani.

Ceea ce este important de subliniat este faptul ca participantul nu plateste nimic in plus, pentru a avea pe viitor o pensie mai mare decat ar putea sa primeasca de la stat. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa aleaga un fond de pensii private.
„ Reforma Pensiilor este un pas important pentru Romania. Suntem extrem de satisfacuti ca ne putem implica activ in acest proiect ajutandu-i astfel pe romani sa isi decida viitorul financiar in anii de pensie.

Pilonul II este o oportunitate! Succesul acestuia va depinde insa in mare masura de modul in care romanii vor intelege ca trebuie sa opteze pentru un fond de pensii private pana in 17 ianuarie 2008, pentru ca este obligatoriu, iar optiunea este in proportie de 100 % a lor!” a adaugat Shah Rouf, Directorul General al
Grupului Aviva Romania.

Sursa: Aviva - Asigurari