Solicitant asigurareAsigurari de Locuinta si Bunuri de la RAI Asigurari
Despre produs
Ati ales un produs din categoria Asigurari de Locuinta si bunuri oferit de institutia de asigurari RAI Asigurari
Asigurarile de locuinta si bunuri acopera riscuri ce pot afecta starea locuintei sau a bunurilor aflate in interiorul locuintei. Puteti opta si pentru unele riscuri suplimentare cum ar fi acoperirea raspunderii civile familiale (atat in interiorul cat si in afara locuintei) sau accidente care va pot pune in pericol integritatea corporala, sanatatea sau viata. In cazul in care optati pentru asigurarea obligatorie a locuintei, produsul asigura un minim de protectie pentru locuinta dumneavoastra.
Asigurarea complexa pentru locuinte "Diamant", produs oferit de RAI Asigurari, este pus la dispozitia dumneavoastra prin intermediul cautAsigurari.ro. Puteti gasi mai multe detalii referitoare la acest produs mai jos:
Asigurare pentru: Acest tip de polita se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice care doresc sa-si asigure cladirile (apartamentele) cu destinatia de locuinta.
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurari de Locuinta si Bunuri de la RAI Asigurari
Ce bunuri se pot asigura: Prin aceasta polita, RAI Asigurari va asigura:

▪ Cladirea;

▪ Bunurile din gospodarie;

▪ Persoanele din locuinta asigurata;

▪ Raspunderea civila legala pentru prejudicii cauzate de asigurat unor terte persoane, pentru riscuri produse in locuinta asigurata;
Ce riscuri sunt acoperite: Riscurile asigurate sunt grupate pe sectiuni, in functie de obiectul asigurarii:
Cladire:

▪ incendiu, trasnet, explozie, izbirea sau prabusirea unui aparat de zbor pilotat, a partilor sale sau a incarcaturii acestuia;

▪ cutremur de pamant, inundatii si aluviuni provenind din revarsarea apelor de suprafata, fenomene atmosferice (furtuna, uragan, vijelie, tornade), grindina; prabusire si/sau alunecare de teren produse din cauze naturale;

▪ vandalism prin efractie sau talharie, greutatea zapezii si/sau ghetii; izbirea din exterior de catre autovehicule, avalanse de zapada, greve, tulburari civile si actiuni ale unor grupuri rauvoitoare.
Bunuri:

▪ bunurile sunt asigurate la aceleasi riscuri la care este asigurata si cladirea la care se adauga, in urma cererii asiguratului si riscul de furt prin efractie.
Accidente persoane:

▪ prin aceasta sectiune se acopera invaliditatea permanenta si/sau decesul persoanelor care au ca domiciliu locuinta asigurata, ca urmare a accidentelor suferite in locuinta, in perioada de valabilitate a politei.
Raspundere civila fata de terti:

▪ acopera prejudicii provocate tertelor persoane de catre asigurat, prin fapte savarsite in locuinta asigurata accidental din culpa proprie, din neglijenta sau imprudenta precum si de lucruri si/sau animale aflate in paza juridica a asiguratului sau de ruina edificiului.
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: Despagubirile sunt platite in limita sumei maxime stabilite pentru fiecare din riscurile acoperite.
Clauze suplimentare asigurare: Pentru cladiri, suplimentar, va putem asigura si riscul de inundatie ca urmare a spargerii conductelor si a refularii conductelor de canalizare (inundatie din propriul apartament sau de la vecin).
Pentru bunuri, se poate acoperi suplimentar riscul de furt prin efractie.
Excluderi din aceasta asigurare:
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurari de Locuinta si Bunuri de la RAI Asigurari
Valabilitate asigurare / polita: nespecificat
Beneficii / Avantaje asigurare nespecificat
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurari de Locuinta si Bunuri de la RAI Asigurari
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Asigurarea locuintei poate fi un produs complex care sa includa, in cazul persoanelor fizice, si raspunderea civila fata de terti a titularului sau a membrilor familiei acestuia, cat si acoperirea riscului de accidente, beneficii pe care asigurarea obligatorie a locuintelor nu le va include.
Avantajele unei asigurari de locuinte facultative fata de beneficiile unei asigurari obligatorii de locuinte sunt suma maxima asigurata (in general de 10 ori mai mare decat in cazul unei asigurari obligatorii - deci mai apropiata de valoarea reala a locuintei) si riscurile si obiectele incluse in asigurare (poate fi acoperit, in cazul unor asigurari de locuinte facultative, riscul de furt si pot fi incluse in asigurare bunuri si valori aflate in locuinta.
Asigurarea facultativa a locuintei si bunurilor nu poate inlocui asigurarea obligatorie a locuintelor, insa poate acoperi alte riscuri decat cele asigurate obligatoriu sau poate oferi despagubiri mai mari decat sumele maxime obligatorii pentru aceleasi riscuri.
Asigurarea obligatorie a locuintei acopera o varietate de riscuri comune insa, datorita primei de asigurare scazute, suma maxim asigurata va fi si ea redusa.
In cazul asigurarii obligatorii a locuintei, la fel ca in cazul altor produse de asigurari locuinte, despagubirile se acorda proportional cu daunele produse ca urmare a unui eveniment asigurat, insa se va pastra raportul dintre suma maxima asigurata si valoarea reala a locuintei si bunurilor. Astfel, datorita sumei mici stabilite in contract, asigurarea obligatorie a locuintei va acoperi doar un procent din daunele produse, chiar daca valoarea totala a daunelor este mai mica decat suma maxima asigurata. go top