Solicitant asigurareAsigurari de Locuinta si Bunuri de la Asirom - Asigurari
Despre produs
Ati ales un produs din categoria Asigurari de Locuinta si bunuri oferit de institutia de asigurari Asirom - Asigurari
Asigurarile de locuinta si bunuri acopera riscuri ce pot afecta starea locuintei sau a bunurilor aflate in interiorul locuintei. Puteti opta si pentru unele riscuri suplimentare cum ar fi acoperirea raspunderii civile familiale (atat in interiorul cat si in afara locuintei) sau accidente care va pot pune in pericol integritatea corporala, sanatatea sau viata. In cazul in care optati pentru asigurarea obligatorie a locuintei, produsul asigura un minim de protectie pentru locuinta dumneavoastra.
Asigurarea complexa pentru locuinte "Apartamentul", produs oferit de Asirom - Asigurari, este pus la dispozitia dumneavoastra prin intermediul cautAsigurari.ro. Puteti gasi mai multe detalii referitoare la acest produs mai jos:
Asigurare pentru: Pot incheia asigurarea Asigurarea complexa a locuintei - Apartamentul persoane fizice domiciliate in Romania.
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurari de Locuinta si Bunuri de la Asirom - Asigurari
Ce bunuri se pot asigura: Cladirile (sectiunea A):

▪ case, vile, cabane sau alte constructii destinate locuirii permanente sau temporare (case de vacanta), apartamente din blocurile de locuinte;

▪ anexele din gospodarie (pod, pivnita, boxa, garaj interior, piscina interioara, sauna, etc.);

▪ alte constructii (magazie, sopron, piscina exterioara, garaj exterior etc.).
Bunurile din gospodarie (sectiunea B):

▪ 1. mobilier;

▪ 2. imbracaminte, incaltaminte, obiecte de marochinerie;

▪ 3. aparatura electrocasnica, electronica, tehnica de calcul;

▪ 4. bunuri de uz casnic si gospodaresc;

▪ 5. alimente si produse agroalimentare;

▪ 6. mijloace de transport neinmatriculabile, unelte agricole, materiale de constructie, furaje;

▪ 7. bunurile asigurabile apartinind altor persoane.
Raspunderea civila fata de terti pentru pagubele produse la adresa mentionata in contractul de asigurare (sectiunea C)
Ce riscuri sunt acoperite: Sectiunile A si B
Acoperire minima : incendiu, trasnet, explozie, caderea sau prabusirea unui aparat de zbor, a partilor sale sau a incarcaturii acestuia, precum si a altor corpuri
Acoperire extinsa: acoperire minima plus calamitati naturale: cutremur de pamint, grindina, ploaie torentiala, inundatie, furtuna, uragan, tornada, prabusire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zapada sau gheata, avalanse de zapada;
Acoperire extinsa fara cutremur: acoperire extinsa cu excluderea riscului de cutremur de pamint;
Acoperire cuprinzatoare: acoperire extinsa plus greve, revolte, tulburari civile, vandalism, avarii la instalatia de apa, coliziune cu autovehicule, boom sonic.
Sectiunea C
Vatamari corporale, inclusiv decesul, suferite de terte persoane;
Avarierea / distrugerea bunurilor apartinind tertelor persoane aflate la adresa mentionata in contractul de asigurare;
Cheltuieli de judecata facute de prejudiciat si de asigurat.
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: Asigurarea pentru cladire (apartament) poate fi incheiata, conform optiunii asiguratului, la valoarea reala, valoarea de nou sau valoarea evaluata de banca.
Clauze suplimentare asigurare: Optional, se pot include in asigurare si urmatoarele acoperiri:

▪ Spargerea sau craparea geamurilor;

▪ Pierderea veniturilor din inchirierea cladirii / apartamentului;

▪ Cheltuieli cu chiria datorata;

▪ Furtul bunurilor prin efractie sau prin acte de talharie;

▪ Inundatia provenita din refularea conductelor/canalelor de scurgere.
Excluderi din aceasta asigurare:
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurari de Locuinta si Bunuri de la Asirom - Asigurari
Valabilitate asigurare / polita: nespecificat
Beneficii / Avantaje asigurare BONUS - ASIROM ofera GRATUIT o asigurare pentru cazurile de invaliditate permanenta si de deces produse de acidente casnice, daca se incheie polita de asigurare pentru toate cele trei sectiuni (A, B, C).
Flexibilitate - clientul putand opta pentru mai multe tipuri de acoperiri de baza (minima, extinsa sau cuprinzatoare), precum si pentru acoperiri suplimentare.
Operativitate la incheierea politei, fara a fi necesara completarea a 3 tipuri de asigurare distincte.
Promptitudine la plata despagubirilor. ASIROM plateste cu maxima operativitate avansuri de pana la 40% din cuantumul daunei, iar despagubirile finale se platesc in cel mult 10 zile lucratoare de la data furnizarii tuturor documentelor.
Prime accesibile: exemplu, pentru un apartament de bloc din beton armat, construit in anul 1983, pentru o polita de asigurare cu riscuri extinse, la o suma asigurata (valoare) de 30.000 EUR, prima anuala de asigurare este de 51 Euro, respectiv O,51 lei/zi (la un curs mediu 1 Euro = 3,65 lei).
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurari de Locuinta si Bunuri de la Asirom - Asigurari
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Reasigurare: bunurile asigurate sunt protejate prin programe de reasigurare complexe, incheiate cu cei mai importanti reasiguratori din lume.
In cazul politelor de asigurari locuinte obligatorii, la fel ca in cazul altor produse de asigurari locuinte, despagubirile se acorda proportional cu daunele produse ca urmare a unui eveniment asigurat, insa la calculul indemnizatiilor se va pastra raportul dintre suma maxima asigurata si valoarea reala a locuintei si bunurilor. Astfel, datorita sumei mici stabilite in contract, asigurarea obligatorie a locuintei va acoperi doar un procent din daunele produse, chiar daca valoarea totala a daunelor este mai mica decat suma maxima asigurata.
In cazul unei asigurari de locuinte facultative, avantajele fata de beneficiile unei asigurari obligatorii de locuinte sunt suma maxima asigurata (in general de 10 ori mai mare decat in cazul unei asigurari obligatorii - deci mai apropiata de valoarea reala a locuintei) si riscurile si obiectele incluse in asigurare (poate fi acoperit, in cazul unei asigurari de locuinte facultative, riscul de furt si pot fi incluse in asigurare bunuri aflate in locuinta.
Politele obligatorii de asigurari locuinte acopera o varietate de riscuri comune insa, datorita primei de asigurare scazute si suma asigurata este redusa.
Pentru persoane fizice, asigurarea locuintei poate fi un produs complex care sa includa si raspunderea civila fata de terti a titularului sau a membrilor familiei acestuia, cat si acoperirea riscului de accidente, beneficii pe care asigurarea obligatorie a locuintelor nu le poate include.
Se pot incheia asigurari obligatorii de locuinte la oricare din institutiile avizate, iar o asigurare facultativa a locuintei poate acoperi alte riscuri decat cele asigurate obligatoriu sau poate oferi despagubiri mai mari decat sumele maxime obligatorii pentru aceleasi riscuri acoperite. go top