Solicitant asigurareAsigurari de Viata si Pensii private de la Grawe - Asigurari
Despre produs
Ati ales un produs din categoria Asigurari Viata si Pensii Private oferit de institutia de asigurari Grawe - Asigurari
Asigurarile de viata cu economisire, produsele de asigurari de viata simpla cat si pensiile private ofera protectie pentru doua riscuri principale - riscul de deces si riscul de supravietuire la maturitatea contractului. Puteti opta si pentru unele riscuri suplimentare, acoperite in general prin asigurari de sanatate - accidente, imbolnaviri, incapacitate de munca. Produsul vi se adreseaza daca vreti sa asigurati siguranta financiara a celor apropiati dumneavoastra sau daca doriti asigurarea propriului confort financiar dupa varsta pensionariii.
Asigurare simpla de viata "Grawe Apollo", produs oferit de Grawe - Asigurari, este pus la dispozitia dumneavoastra prin intermediul cautAsigurari.ro. Puteti gasi mai multe detalii referitoare la acest produs mai jos:
Asigurare pentru: Asigurarea de viata "Grawe Prevent" se adreseaza persoanelor fizice.
Asiguratul poateavea varsta de minim 15 ani si maxim 65 de ani.
Varsta maxima de iesire din asigurare este de 75 de ani.
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurari de Viata si Pensii private de la Grawe - Asigurari
Obiectul asigurarii: Siguranta financiara a asiguratului.
Viata Asiguratului
Integritatea corporala a asiguratului.
Ofera posibilitatea de achizitionare de participatii la fondurile de investitii de capital pe pietele externe administrate de Grupul Grawe.
Ce riscuri sunt acoperite: Supravietuirea la sfarsitul perioadei contractuale.
Decesul persoanei asigurate (natural sau din accident) pe parcursul derularii contractului
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: Daca persoana asigurata este in viata la expirarea contractului de asigurare, indemnizatia de asigurare pe care o plateste asiguratorul este egala cu valoarea contului contractului la data expirarii contractului de asigurare.
In caz de deces al asiguratului, asiguratorul plateste cel putin suma asigurata pentru cazul de deces prevazuta in polita de asigurare. Daca valoarea contului contractului este mai mica decat suma asigurata la deces, asiguratorul va plati suma asigurata la deces. La incheierea contractului de asigurare, contractantul decide valoarea sumei asigurate la deces ca fiind 5% sau 10% din suma primelor de asigurare pe toata durata contractului.
In cazul in care valoarea contului contractului este mai mare decat suma asigurata la deces, indemnizatia in caz de deces se majoreaza cu suma minima de risc (indemnizatia suplimentara) ce este egala cu 10% din suma asigurata stabilita pentru cazul de deces.
Daca persoana asigurata decedeaza ca urmare a unui accident, oricand in perioada de desfasurare a contractului, asiguratorul va achita suplimentar suma asigurata in caz de deces din accident. Valoarea sumei asigurate in caz de deces din accident este in valoare de 2.000 EUR, iar prima anuala aferenta este de 3 Euro.
Daca persoana asigurata sufera un accident in urma caruia ramane cu o invaliditate cu un grad egal sau mai mare de 2%, asiguratorul va achita direct persoanei asigurate o suma egala cu produsul dintre gradul invaliditatii permanente si suma asigurata in caz de invaliditate permanenta din accident. Valoarea sumei asigurate in caz de invaliditate permanenta din accident este de 2.000 EUR, iar prima anuala aferenta este de 6 Euro.
Clauze suplimentare asigurare: nespecificat
Excluderi din aceasta asigurare:
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurari de Viata si Pensii private de la Grawe - Asigurari
Valabilitate asigurare / polita: Durata contractului poate varia intre 10 si 45 de ani, iar varsta maxima a asiguratului la sfarsitul contractului nu poate fi mai mare de 75 de ani.
Beneficii / Avantaje asigurare nespecificat
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurari de Viata si Pensii private de la Grawe - Asigurari
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Apollo Conservativ – cu un portofoliu alcatuit in proportie de doua treimi din obligatiuni si restul actiuni, cu profit cu fluctuatii valorice rezonabile si o durata investitionala recomandata de 10-20 de ani este un program destinat clientilor ce doresc combinarea performantei pe termen lung a investitiei cu principiile conservatoare de plasament si este recomandat celor care isi doresc investitii cu grad de risc scazut.
Apollo Echilibrat - combina performanta pe termen lung cu principiile de plasament echilibrat, cu un portofoliu cu expunere mai mare pe actiuni (doua treimi actiuni si o treime obligatiuni) si o durata recomandata a investitiei de peste 25 de ani.
Apollo Dinamic - fond de investitii ce are ca scop combinarea performantei pe termen lung cu principiile dinamice de plasament financiar. Presupune investitii de 100% in actiuni si este destinat persoanelor care urmaresc obtinerea de castiguri mari din investit, fiind dispuse la un risc ridicat. Durata recomandata a investitiei este de peste 25 de ani.
Prima minima anuala de asigurare este de 300 EUR. Prima de asigurare este alcatuita din prima de risc si prima de investitii. Prima de risc reprezinta suma achitata pentru acoperirea riscului de supravietuire sau deces al asiguratului. Prima de investitii este suma care este investita in fonduri. Contractantul asigurarii isi asuma riscul investitiei.
Atat pensiile private facultative cat si pensiile private obligatorii sunt produse de economisire independente de casa de pensii.
In cazul pensiilor private facultative, pentru calculul pensiei sau a sumei primite la sfarsitul contractului se iau in considerare primele de asigurare sau contributiile platite de la inceputul contractului.
Produsele de acest tip sunt menite sa-i protejeze pe cei asigurati, la momentul pensionarii, de riscuri ce pot afecta indemnizatiile primite de la casa casa nationala de pensii, riscuri precum o noua lege a pensiilor.
Calculul pensiilor private obligatorii si calculul pensiilor private facultative se fac independent de profesia beneficiarului. Astfel, in oferta institutiilor financiare nu vor exista produse de pensie privata precum: pensii militare, pensii ale cadrelor din invatamant sau altele specifice statului roman.
In cazul producerii riscului de deces, suma acumulata prin intermediul contractului de pensie privata revine mostenitorilor, printr-o plata unica, renta viagera platita ca echivalent al pensiei de urmas nefiind acceptata conform reglementarilor CSSPP (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) go top