Solicitant asigurareAsigurari Auto de la City Insurance
Despre produs
Ati ales un produs din categoria Asigurari Auto oferit de institutia de asigurari City Insurance
Asigurarile auto acopera riscuri ce pot afecta starea autoturismelor ce va apartin sau, in cazul unei asigurari auto RCA, riscul de accidente ce pot provoca avarii autovehiculelor apartinand tertelor persoane sau vatamari corporale tertelor persoane. Puteti opta pentru o asigurare auto CASCO daca doriti protejarea investitiei facute in autovehiculul dumneavoastra sau pentru protejarea investitiei facute in parcul auto al companiei dvs. Asigurarea RCA este obligatorie si ofera despagubiri al caror cuantum este stabilit de jurisdictia apartinand tarii in care a avut loc accidentul.
Raspundere civila auto obligatorie (RCA), produs oferit de City Insurance, este pus la dispozitia dumneavoastra prin intermediul cautAsigurari.ro. Puteti gasi mai multe detalii referitoare la acest produs mai jos:
Asigurare pentru: Pot incheia asigurarea RCA persoanele fizice care detin autovehicule inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurari Auto de la City Insurance
Ce bunuri se pot asigura: prejudiciile de care asiguratul sau persoanele cuprinse in asigurare raspund, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule.
Ce riscuri sunt acoperite: Daune materiale produse prin ciocniri, loviri, zgarieri, rasturnari etc.
Vatamarea corporala sau decesul persoanelor care nu se aflau in autovehiculul asigurat prin asigurarea obligatorie de raspundere civila in momentul accidentului.
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: Pentru asigurarile de raspundere civila, despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care acestea nu au fost despagubite de Asigurat.
Sunt acoperite cheltuielile de judecata si pagubele de orice natura pentru care Asiguratul este responsabil.
Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la urmatoarele valori:

▪ pentru pagube materiale -500.000 EUR/eveniment;

▪ pentru vatamari corporale si deces 2.500.000 EUR/eveniment;
Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectiva si cel prevazut in contractul de asigurare.
Clauze suplimentare asigurare: nespecificat
Excluderi din aceasta asigurare:
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurari Auto de la City Insurance
Valabilitate asigurare / polita: nespecificat
Beneficii / Avantaje asigurare Pentru a stabili daca un produs rca este ieftin, la incheierea asigurarii se foloseste un calculator rca care tine cont de tipul si vechimea autovehiculului, istoricul acestuia din perspectiva companiilor autorizate sa incheie polite rca si perioada pe care se incheie asigurare.
Pentru a verifica daca o asigurare rca este valabila pentru un autovehicul, acest lucru se poate face prin intermediul internetului, pe site-ul comisiei de supraveghere a asigurarilor - www.csa-isc.ro
Chiar si cel mai ieftin rca asigura daunele produse in accidente auto tertelor persoane. Riscurile acoperite nu difera pentru polita de asigurare rca de la o institutie la alta, si nici sumele despagubite, acestea fiind stabilite prin lege.
Diferenta dintre politele de asigurare de raspundere civila obligatorie auto (RCA) in functie de compania de asigurare emitenta o reprezinta politica acestor companii si relatia acestora cu persoanele pagubite. Asadar, chiar si cel mai ieftin rca va elibereaza de obligatia platii pagubelor produse in cazul unui accident auto, aceasta obligatie revenind companiei asiguratoare.
Polita de asigurare RCA este complementara politei de asigurare CASCO: cea din urma despagubeste o gama larga de daune suferite de cel asigurat in cadrul unui accident auto (avarii, distrugeri de bunuri apartinand celui vinovat) iar cea dintai (RCA) ofera despagubiri exclusiv pentru prejudiciile suferite de terte persoane - cele aflate in afara autovehiculului la momentul producerii accidentului, prejudicii pentru care soferul autovehiculului asigurat RCA este raspunzator.
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurari Auto de la City Insurance
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Polita RCA se incheie in aceleasi conditii pentru parcuri auto apartinand companiilor ca si pentru autovehiculele apartinand persoanelor fizice. Deasemenea, conditiile de asigurare nu variaza, din punct de vedere legal daca parcul auto este un parc auto second hand sau nou, sau daca autovehiculele sunt achizitionate in sistem leasing sau sunt deja in propietatea legala a companiei.
Verificarea valabilitatii unei polite RCA pentru un autovehicul se poate realiza prin intermediul internetului, pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din Romania - www.csa-isc.ro, prin interogarea bazei de date dupa numarul de inmatriculare al autovehiculului in cauza.
Daunele despagubite printr-o polita RCA nu variaza odata cu pretul acesteia. Riscurile acoperite sunt aceleasi, iar sumele maxime ce pot fi despagubite nu difera in functie de institutia emitenta a politei, acestea fiind stabilite prin lege.
La incheierea politelor de asigurare auto obligatorii pentru parcuri auto, conditiile nu vor fi diferite fata de conditiile asigurarii individuale RCA, intrucat riscurile asigurate si conditiile de dezdaunare sunt stabilie prin cadrul legislativ pentru totalitatea autoturismelor inmatriculate pe teritoriul Romaniei.
Polita de asigurare RCA este complementara politei de asigurare CASCO si de aceea, pentru clienti corporate, companiile de asigurari avizate sa emita polite RCA pot oferi reduceri la contractarea ambelor tipuri de asigurari. go top