Solicitant asigurareAsigurari Auto de la Wiener Stadtische Asigurari
Despre produs
Ati ales un produs din categoria Asigurari Auto oferit de institutia de asigurari Wiener Stadtische Asigurari
Asigurarile auto acopera riscuri ce pot afecta starea autoturismelor ce va apartin sau, in cazul unei asigurari auto RCA, riscul de accidente ce pot provoca avarii autovehiculelor apartinand tertelor persoane sau vatamari corporale tertelor persoane. Puteti opta pentru o asigurare auto CASCO daca doriti protejarea investitiei facute in autovehiculul dumneavoastra sau pentru protejarea investitiei facute in parcul auto al companiei dvs. Asigurarea RCA este obligatorie si ofera despagubiri al caror cuantum este stabilit de jurisdictia apartinand tarii in care a avut loc accidentul.
Asigurarea de raspundere civila auto cu valabilitate in afara teritoriului Roman, produs oferit de Wiener Stadtische Asigurari, este pus la dispozitia dumneavoastra prin intermediul cautAsigurari.ro. Puteti gasi mai multe detalii referitoare la acest produs mai jos:
Asigurare pentru: Pot incheia asigurarea Carte Verde persoanele fizice care detin autovehicule inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.
Asiguratorul acorda asiguratului (persoana fizica sau juridica) protectie prin asigurare in ceea ce priveste prejudiciile de care acesta raspunde fata de terte persoane
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurari Auto de la Wiener Stadtische Asigurari
Ce bunuri se pot asigura: prejudiciile de care asiguratul sau persoanele cuprinse in asigurare raspund, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule.
Pentru autovehiculul mentionat in polita de asigurare, asiguratorul emite un document international CARTE VERDE, semnat de catre asigurat sau un reprezentant ori prepus al acestuia, document care atesta pentru autovehiculul respectiv existenta si valabilitatea asigurarii de raspundere civila numai in afara teritoriului Romaniei, exclusiv in tarile mentionate si nebarate in acesta.
Ce riscuri sunt acoperite: Daune materiale produse prin ciocniri, loviri, zgarieri, rasturnari etc.
Vatamarea corporala sau decesul persoanelor care nu se aflau in autovehiculul asigurat prin asigurarea obligatorie de raspundere civila in momentul accidentului.
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: In cazul producerii riscurilor asigurate se acorda indemnizatii pentru:

▪ sumele datorate tertelor persoane pagubite ca urmare a vatamarii corporale sau a decesului, precum si avarierii ori distrugerii unor bunuri printr-un accident auto produs de vehiculul asigurat

▪ cheltuielile facute de asigurat in procesul civil, daca asiguratul a fost obligat la despagubire.
Cuantumul despagubirii se acorda in conformitate cu legislatia in vigoare ce reglementeaza raspunderea civila auto pe teritoriul statului unde s-a produs accidentul.
Clauze suplimentare asigurare: nespecificat
Excluderi din aceasta asigurare:
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurari Auto de la Wiener Stadtische Asigurari
Valabilitate asigurare / polita: Asigurarea este valabila pe teritoriul tarilor care fac parte din Sistemul Carte Verde, dar nu sunt membre ale Acordului Multilateral de Garantie, si anume: Albania, Bosnia si Herzegovina, Belarus, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Serbia, Tunisia, Turcia, Ucraina si Rusia.
Beneficii / Avantaje asigurare nespecificat
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurari Auto de la Wiener Stadtische Asigurari
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Asiguratorul acorda asiguratului (persoana fizica sau juridica) protectie prin asigurare in ceea ce priveste prejudiciile de care acesta raspunde fata de terte persoane in urma producerii unui accident, pe durata valabilitatii asigurarii, prin utilizarea autovehiculului mentionat in polita de asigurare, in una din tarile mentionate in documentul international CARTE VERDE.
Pentru autovehiculul mentionat in polita de asigurare, asiguratorul emite un document international CARTE VERDE, semnat de catre asigurat sau un reprezentant ori prepus al acestuia, document care atesta pentru autovehiculul respectiv existenta si valabilitatea asigurarii de raspundere civila numai in afara teritoriului Romaniei, exclusiv in tarile mentionate si nebarate in acesta.
Pentru asigurarea tip CARTE VERDE nu se stabilesc sume asigurate deoarece pentru prejudiciile cauzate tertelor persoane se acorda despagubiri in conformitate cu legislatia care reglementeaza raspunderea civila auto din tara in care s-a produs accidentul
Asigurarea se poate incheia pentru diferite durate, dar durata minima este de 15 zile, iar cea maxima de un an.
Prima de asigurare se poate plati in lei sau in valuta convertibila, anticipat si integral pentru intreaga durata a asigurarii sau in rate, intaia rata platindu-se inainte de intrarea in vigoare a asigurarii, iar urmatoarele rate inaintea scadentelor corespunzatoare mentionate in polita de asigurare.
I n cazul in care prima de asigurare se plateste in rate, se emite cate un document international CARTE VERDE pentru fiecare perioada, aferenta unei rate de prima achitata, in parte.
Nivelul primelor de asigurare pentru diferite categorii de autovehicule si pentru perioade diferite de asigurare se stabileste de catre Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si sunt obligatorii pentru toate societatile care sunt avizate sa practice aceasta asigurare.
Constatarea producerii accidentelor, evaluarea daunelor, stabilirea si plata despagubirilor se fac potrivit modului de lucru stabilit prin Conventia Internationala “CARTE VERDE”, sumele datorate tertelor persoane prejudiciate stabilindu-se, prin intelegere cu acestea, de catre Birourile Asiguratorilor de Autovehicule (B.A.A.) din tarile in care se produc accidentele.
La incheierea asigurarii RCA se foloseste un calculator rca care tine cont de tipul si vechimea autovehiculului, istoricul acestuia din perspectiva companiilor autorizate sa incheie polite rca si perioada pe care se incheie asigurare. Astfel, pot rezulta fie un produs rca ieftin, fie un produs rca cu un cost mai ridicat pentru cel care doreste sa incheie asigurarea rca.
Pentru a verifica daca o asigurare rca este valabila pentru un autovehicul, acest lucru se poate face prin intermediul internetului, pe site-ul comisiei de supraveghere a asigurarilor - www.csa-isc.ro
Indiferent de pretul politei rca, sunt acoperite aceleasi riscuri - chiar si pentru cel mai ieftin rca sunt despagubite daunele produse in accidente auto tertelor persoane. Riscurile acoperite nu difera pentru polita de asigurare rca de la o institutie la alta, si nici sumele despagubite, acestea fiind stabilite prin lege.
Diferenta dintre politele de asigurare de raspundere civila obligatorie auto (RCA) in functie de compania de asigurare emitenta o reprezinta politica acestor companii si relatia acestora cu persoanele pagubite. Asadar, chiar si cel mai ieftin rca va elibereaza de obligatia platii pagubelor produse in cazul unui accident auto, aceasta obligatie revenind companiei asiguratoare.
Polita de asigurare RCA este complet diferita de polita de asigurare CASCO: cea dintai (RCA) ofera despagubiri exclusiv pentru prejudiciile suferite de terte persoane - cele aflate in afara autovehiculului la momentul producerii accidentului, prejudicii pentru care soferul autovehiculului asigurat RCA este raspunzator. Cea din urma (asigurarea CASCO) despagubeste o gama larga de daune suferite de cel asigurat in cadrul unui accident auto (avarii, distrugeri de bunuri apartinand celui vinovat sau chiar vatamari corporale ale soferului si pasagerilor) go top