Solicitant asigurareAsigurari Auto de la Omniasig - Asigurari
Despre produs
Ati ales un produs din categoria Asigurari Auto oferit de institutia de asigurari Omniasig - Asigurari
Asigurarile auto acopera riscuri ce pot afecta starea autoturismelor ce va apartin sau, in cazul unei asigurari auto RCA, riscul de accidente ce pot provoca avarii autovehiculelor apartinand tertelor persoane sau vatamari corporale tertelor persoane. Puteti opta pentru o asigurare auto CASCO daca doriti protejarea investitiei facute in autovehiculul dumneavoastra sau pentru protejarea investitiei facute in parcul auto al companiei dvs. Asigurarea RCA este obligatorie si ofera despagubiri al caror cuantum este stabilit de jurisdictia apartinand tarii in care a avut loc accidentul.
Raspundere civila obligatorie auto RCA, produs oferit de Omniasig - Asigurari, este pus la dispozitia dumneavoastra prin intermediul cautAsigurari.ro. Puteti gasi mai multe detalii referitoare la acest produs mai jos:
Asigurare pentru: Asigurarea RCA este destinata atata persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice.
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurari Auto de la Omniasig - Asigurari
Ce bunuri se pot asigura: Prejudiciile provocate tertilor ca urmare a producerii evenimentului asigurat prin accidente de autovehicule.
Ce riscuri sunt acoperite: pagube materiale, vatamari corporale sau deces, produse tertilor din culpa asiguratului
pagubele produse ca urmare a lipsei de folosinta a autovehiculului avariat
cheltuielile de judecata efectuate de persoana prejudiciata
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: Pentru asigurarile de raspundere civila, despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care acestea nu au fost despagubite de Asigurat.
Sunt acoperite cheltuielile de judecata si pagubele de orice natura pentru care Asiguratul este responsabil.
Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la urmatoarele valori:

▪ pentru pagube materiale -500.000 EUR/eveniment;

▪ pentru vatamari corporale si deces 2.500.000 EUR/eveniment;
Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectiva si cel prevazut in contractul de asigurare.
Clauze suplimentare asigurare: nespecificat
Excluderi din aceasta asigurare:
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurari Auto de la Omniasig - Asigurari
Valabilitate asigurare / polita: Polita de asigurare RCA este valabila atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara acestuia, conform conventiei Carte Verde.
Beneficii / Avantaje asigurare Pensionarii beneficiaza de 15% reducere la incheierea unei polite de asigurare RCA de la Omniasig in timpul desfasurarii campaniei promotionale pentru pensionari "cel mai ieftin RCA pentru pensionari"
gratuit extinderea asigurarii RCA pentru inca 12 state: Moldova, Ucraina, Turcia, Israel, Bosnia si Hertegovina, Albania, Belarus, Maroc, Iran, Macedonia, Serbia si Muntenegru, Tunisia.
pentru pentru celelalte state membre ale sistemului Carte Verde dar care nu fac parte din Uniunea Europeana extinderea asigurarii Casco se face gratuit daca Asiguratul incheie la OMNIASIG VIG o polita RCA/Carte Verde. Pentru Ucraina si Republica Moldova riscul de furt nu este acoperit.
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurari Auto de la Omniasig - Asigurari
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Asiguratorul acorda asiguratului (persoana fizica sau juridica) protectie prin asigurare in ceea ce priveste prejudiciile de care acesta raspunde fata de terte persoane in urma producerii unui accident, pe durata valabilitatii asigurarii, prin utilizarea autovehiculului mentionat in polita de asigurare, in una din tarile mentionate in documentul international CARTE VERDE.
Pentru autovehiculul mentionat in polita de asigurare, asiguratorul emite un document international CARTE VERDE, semnat de catre asigurat sau un reprezentant ori prepus al acestuia, document care atesta pentru autovehiculul respectiv existenta si valabilitatea asigurarii de raspundere civila numai in afara teritoriului Romaniei, exclusiv in tarile mentionate si nebarate in acesta.
Pentru asigurarea tip CARTE VERDE nu se stabilesc sume asigurate deoarece pentru prejudiciile cauzate tertelor persoane se acorda despagubiri in conformitate cu legislatia care reglementeaza raspunderea civila auto din tara in care s-a produs accidentul
La incheierea asigurarii RCA se foloseste un calculator rca care tine cont de tipul si vechimea autovehiculului, istoricul acestuia din perspectiva companiilor autorizate sa incheie polite rca si perioada pe care se incheie asigurare. Astfel, pot rezulta fie un produs rca ieftin, fie un produs rca cu un cost mai ridicat pentru cel care doreste sa incheie asigurarea rca.
Pentru a verifica daca o asigurare rca este valabila pentru un autovehicul, acest lucru se poate face prin intermediul internetului, pe site-ul comisiei de supraveghere a asigurarilor - www.csa-isc.ro
Indiferent de pretul politei rca, sunt acoperite aceleasi riscuri - chiar si pentru cel mai ieftin rca sunt despagubite daunele produse in accidente auto tertelor persoane. Riscurile acoperite nu difera pentru polita de asigurare rca de la o institutie la alta, si nici sumele despagubite, acestea fiind stabilite prin lege.
Diferenta dintre politele de asigurare de raspundere civila obligatorie auto (RCA) in functie de compania de asigurare emitenta o reprezinta politica acestor companii si relatia acestora cu persoanele pagubite. Asadar, chiar si cel mai ieftin rca va elibereaza de obligatia platii pagubelor produse in cazul unui accident auto, aceasta obligatie revenind companiei asiguratoare.
Polita de asigurare RCA este complet diferita de polita de asigurare CASCO: cea dintai (RCA) ofera despagubiri exclusiv pentru prejudiciile suferite de terte persoane - cele aflate in afara autovehiculului la momentul producerii accidentului, prejudicii pentru care soferul autovehiculului asigurat RCA este raspunzator. Cea din urma (asigurarea CASCO) despagubeste o gama larga de daune suferite de cel asigurat in cadrul unui accident auto (avarii, distrugeri de bunuri apartinand celui vinovat sau chiar vatamari corporale ale soferului si pasagerilor) go top