Solicitant asigurareAsigurari Auto de la Groupama Asigurari
Despre produs
Ati ales un produs din categoria Asigurari Auto oferit de institutia de asigurari Groupama Asigurari
Asigurarile auto acopera riscuri ce pot afecta starea autoturismelor ce va apartin sau, in cazul unei asigurari auto RCA, riscul de accidente ce pot provoca avarii autovehiculelor apartinand tertelor persoane sau vatamari corporale tertelor persoane. Puteti opta pentru o asigurare auto CASCO daca doriti protejarea investitiei facute in autovehiculul dumneavoastra sau pentru protejarea investitiei facute in parcul auto al companiei dvs. Asigurarea RCA este obligatorie si ofera despagubiri al caror cuantum este stabilit de jurisdictia apartinand tarii in care a avut loc accidentul.
Asigurare de avarii si furt auto CASCO "Dacia Model", produs oferit de Groupama Asigurari, este pus la dispozitia dumneavoastra prin intermediul cautAsigurari.ro. Puteti gasi mai multe detalii referitoare la acest produs mai jos:
Asigurare pentru: Se adreseaza persoanelor fizice sau juridice care detin autoturisme Dacia cu o vechime de cel putin 4 ani.
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurari Auto de la Groupama Asigurari
Ce bunuri se pot asigura: Autovehiculul, accesorii standard si echipamente auto.
Ce riscuri sunt acoperite: Incendiu, trasnet (chiar neurmat de incendiu) sau explozie (inclusiv explozia rezervorului de carburant ca urmare a producerii unui eveniment asigurat). Se vor despagubi daunele produse direct asupra autovehiculului asigurat precum si daunele indirecte cum ar fi afumarea, carbonizarea, patarea sau efectele caldurii degajate. De asemenea, se despagubesc daunele provocate de agentul de stingere:

▪ Calamitati naturale: efectele directe ale ploilor torentiale, grindina, inundatii, aluviuni, furtuni, uragane, trombe de aer; greutatea stratului de zapada sau de gheata, avalanse, cutremure, alunecari sau prabusiri de teren, precum si efectele indirecte ale acestor fenomene: prabusirea unui copac lovit de trasnet, actiunea mecanica a obiectelor purtate de furtuna sau uragan, daramarea acoperisurilor sau a constructiilor din cauza greutatii stratului de zapada sau de gheata, a avalanselor de zapada, a alunecarilor sau prabusirilor de teren sau a cutremurelor de pamant.

▪ Coliziuni cu animale pe drumurile publice sau in timpul stationarii in parcare.

▪ Evenimente petrecute in afara drumurilor publice - sunt acoperite doar pentru autovehicule special construite si destinate circulatiei pe astfel de drumuri.
Furtul autovehiculului, al unor parti componente sau piese ale autovehiculului; avariile produse autovehiculului ca urmare a furtului sau a tentativei de furt prin efractie, chiar daca autovehiculul asigurat nu se afla intr-o incapere.
Coliziuni, loviri, zgarieri produse din culpa conducatorului auto avariat, rasturnari, derapari, caderi in prapastie sau in apa (cu ocazia transbordarii sau a ruperii podurilor), caderi de corpuri pe vehicul.
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: Se acorda despagubiri pentru daunele produse ca urmare a riscurilor asigurate.
Cuantumul pagubei va fi egal cu costul reparatiilor partilor avariate sau cu costul de inlocuire al acestora, inclusiv cheltuielile pentru materiale si manopera aferente reparatiei si inlocuirii.
In cazul in care costul reparatiei unei componente avariate depaseste valoarea de nou a acesteia, se va lua in considerare numai valoarea de nou a componentei respective. Prin cuantumul pagubei se intelege numai costul total al reparatiilor si inlocuirii pieselor avariate potrivit solutiilor tehnologice stabilite prin procesul verbal de constatare a pagubelor, inclusiv costul materialelor si manoperei rezultate din actele de reparatie la care, in cazul daunelor partiale, se adauga si cheltuielile de transport a autovehicului avariat si cele facute pentru limitarea pagubelor.
Cheltuieli efectuate in vederea recodarii/inlocuirii setului de inchidere a autovehiculului asigurat (butucii yalelor si contactul de pornire) in cazul furtului cheilor acestuia;
Echipamentul suplimentar se asigura, fara prima suplimentara, in limita sumei asigurate de 1.000 RON, numai daca acesta a fost mentionat in declaratia de asigurare/ cerere chestionar.
Clauze suplimentare asigurare: Optional, se acopera daunele materiale produse direct autovehiculului asigurat de catre actiunea:

▪ 1. persoanelor care iau parte la acte de vandalism;

▪ 2. persoanelor care iau parte la greve, tulburari/miscari civile, mitinguri spontane, revolte;

▪ 3. autorilor necunoscuti.
Excluderi din aceasta asigurare:
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurari Auto de la Groupama Asigurari
Valabilitate asigurare / polita: Asigurarea este valabila pe teritoriul Romaniei.
Beneficii / Avantaje asigurare Modalitati de plata flexibile – asigurarea se poate incheia chiar si in 10 rate, iar daca platiti anticipat, veti fi recompensat.
Flexibilitate – fransiza poate fi acoperita fie pentru prima dauna, fie pentru toate daunele ce pot sa apara pe parcursul perioadei de asigurare. De asemenea, pretul poate fi redus prin modificarea valorii fransizei;
Preturi adaptate in functie de varsta;
Polita de asigurare se extinde in afara teritoriului Romaniei, fara plata unor prime suplimentare, pe aceeasi perioada si cu aceeasi valabilitate teritoriala pentru care iti inchei la Groupama Asigurari o asigurare de raspundere civila a autovehiculelor cu valabilitate in afara teritoriului Romaniei.
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurari Auto de la Groupama Asigurari
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Contractul de asigurare se incheie cu fransiza deductibila pentru daune partiale. Daca doresti, cu plata unei prime suplimentare, contractul de asigurare se poate incheia si cu eliminarea acestei fransize, in una dintre urmatoarele variante:
numai pentru prima dauna, urmand ca de la a doua dauna, in cursul aceluiasi an de asigurare, sa se aplice fransiza corespunzatoare;
pentru orice dauna.
Politele de asigurari CASCO sunt complementare politelor de asigurari RCA: cele dintai (asigurari CASCO) despagubesc o gama larga de daune suferite de cel asigurat in cadrul unui accident auto (avarii, distrugeri de bunuri apartinand celui vinovat) iar cele din urma (asigurari RCA - si chiar cel mai ieftin rca) ofera despagubiri exclusiv pentru prejudiciile suferite de terte persoane - cele aflate in afara autovehiculului la momentul producerii accidentului, prejudicii pentru care soferul autovehiculului asigurat RCA este raspunzator.
Se poate alege dintr-o gama larga de asigurari CASCO. Pretul acestora difera in functie de riscurile acoperite, sumele maxime despagubite, si valabilitatea teritoriala. Spre deosebire de politele de asigurari RCA, pentru care pachetul de riscuri acoperite si sume maxime despagubite este unic (chiar si cel mai ieftin RCA din 2010 ofera despagubiri maxime de 2.500.000 RON pentru dezdaunarea tertilor), politele de asigurari CASCO pot avea un pret mai mare daca se asigura riscul de furt al autovehiculului in Romania sau in strainatate, vandalism, sau daca in pachetul de despagubiri acceptate exista si asistenta in urma unui accident sau la defectarea autovehiculului.
Cand cautati asigurari auto ieftine, va trebui sa luati in calcul pachetul de riscuri pe care doriti ca acestea sa le acopere. Daca o asigurare CASCO va avea un pret mai ridicat, acest lucru se datoreaza acoperirii unor riscuri precum furt, vandalism sau acoperirii cheltuielilor de asistenta rutiera in cazul defectiunilor aparute la autovehicul in Romania sau in strainatate. Deasemenea, pretul unei asigurari auto casco poate scadea daca in trecut au fost incheiate polite de asigurare casco pentru acelasi autovehicul si nu s-au inregistrat daune.
Politele de asigurari auto CASCO nu acopera, in general, asistenta rutiera. Acest lucru poate fi suplinit prin incheierea unei polite suplimentare de asistenta rutiera. Exista companii care ofera acest produs indiferent de institutia emitenta a politei CASCO.
Politele de asigurare CASCO pot fi utile chiar si in cazul accidentelor care nu au fost produse din vina dumneavoastra si care au autori cunoscuti. Desi daunele sunt platite, in ultima instanta de cel vinovat sau prin polita de asigurare rca a acestuia, institutia emitenta a politei de asigurare CASCO va poate ajuta la recuperarea daunelor sau poate plati reparatiile direct unitatilor service. go top