Solicitant asigurareAsigurari Auto de la Generali - Asigurari
Despre produs
Ati ales un produs din categoria Asigurari Auto oferit de institutia de asigurari Generali - Asigurari
Asigurarile auto acopera riscuri ce pot afecta starea autoturismelor ce va apartin sau, in cazul unei asigurari auto RCA, riscul de accidente ce pot provoca avarii autovehiculelor apartinand tertelor persoane sau vatamari corporale tertelor persoane. Puteti opta pentru o asigurare auto CASCO daca doriti protejarea investitiei facute in autovehiculul dumneavoastra sau pentru protejarea investitiei facute in parcul auto al companiei dvs. Asigurarea RCA este obligatorie si ofera despagubiri al caror cuantum este stabilit de jurisdictia apartinand tarii in care a avut loc accidentul.
Asigurare de raspundere civila auto RCA, produs oferit de Generali - Asigurari, este pus la dispozitia dumneavoastra prin intermediul cautAsigurari.ro. Puteti gasi mai multe detalii referitoare la acest produs mai jos:
Asigurare pentru: Asigurarea se adreseaza atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice care detin autovehicule inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurari Auto de la Generali - Asigurari
Ce bunuri se pot asigura: Prin asigurarea obligatorie de raspundere civila auto se acopera prejudiciul produs de asigurat unor terte persoane, ca urmare a producerii unui accident de autovehicul, in limitele teritoriale de acoperire. In toate cazurile, este vorba de prejudiciile ce pot fi produse in anumite imprejurari si pentru care o persoana fizica sau juridica raspunde potrivit legii.
Ce riscuri sunt acoperite: Accidente auto ce au drept urmare vatamari corporale sau daune materiale.
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: Pentru asigurarile de raspundere civila, despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care acestea nu au fost despagubite de Asigurat.
Sunt acoperite cheltuielile de judecata si pagubele de orice natura pentru care Asiguratul este responsabil.
Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la urmatoarele valori:

▪ pentru pagube materiale -500.000 EUR/eveniment;

▪ pentru vatamari corporale si deces 2.500.000 EUR/eveniment;
Limitele de despagubire acordate de asiguratori pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectiva si cel prevazut in contractul de asigurare.
Clauze suplimentare asigurare: nespecificat
Excluderi din aceasta asigurare:
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurari Auto de la Generali - Asigurari
Valabilitate asigurare / polita: nespecificat
Beneficii / Avantaje asigurare La plata primelor de asigurare anticipat si integral, pentru autovehiculele asigurate care au masa totala maxima autorizata de pana la 2,5 tone, se ofera gratuit serviciul de asistenta rutiera ASIST PLUS. Acesta consta in tractarea gratuita a autovehiculelor in cazul in care acestea se afla in imposibilitatea de a fi puse in miscare.
Retea teritoriala de solutionare a daunelor, conectata on-line la un sistem informatic avansat, care permite rezolvarea, in conditii optime, a oricarei solicitari de despagubire.
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurari Auto de la Generali - Asigurari
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Pentru a stabili daca un produs rca este ieftin, la incheierea asigurarii se foloseste un calculator rca care tine cont de tipul si vechimea autovehiculului, istoricul acestuia din perspectiva companiilor autorizate sa incheie polite rca si perioada pe care se incheie asigurare.
Pentru a verifica daca o asigurare rca este valabila pentru un autovehicul, acest lucru se poate face prin intermediul internetului, pe site-ul comisiei de supraveghere a asigurarilor - www.csa-isc.ro
Chiar si cel mai ieftin rca asigura daunele produse in accidente auto tertelor persoane. Riscurile acoperite nu difera pentru polita de asigurare rca de la o institutie la alta, si nici sumele despagubite, acestea fiind stabilite prin lege.
Diferenta dintre politele de asigurare de raspundere civila obligatorie auto (RCA) in functie de compania de asigurare emitenta o reprezinta politica acestor companii si relatia acestora cu persoanele pagubite. Asadar, chiar si cel mai ieftin rca va elibereaza de obligatia platii pagubelor produse in cazul unui accident auto, aceasta obligatie revenind companiei asiguratoare.
Polita de asigurare RCA este complementara politei de asigurare CASCO: cea din urma despagubeste o gama larga de daune suferite de cel asigurat in cadrul unui accident auto (avarii, distrugeri de bunuri apartinand celui vinovat) iar cea dintai (RCA) ofera despagubiri exclusiv pentru prejudiciile suferite de terte persoane - cele aflate in afara autovehiculului la momentul producerii accidentului, prejudicii pentru care soferul autovehiculului asigurat RCA este raspunzator. go top