Solicitant asigurareAsigurari Auto de la Euroins
Despre produs
Ati ales un produs din categoria Asigurari Auto oferit de institutia de asigurari Euroins
Asigurarile auto acopera riscuri ce pot afecta starea autoturismelor ce va apartin sau, in cazul unei asigurari auto RCA, riscul de accidente ce pot provoca avarii autovehiculelor apartinand tertelor persoane sau vatamari corporale tertelor persoane. Puteti opta pentru o asigurare auto CASCO daca doriti protejarea investitiei facute in autovehiculul dumneavoastra sau pentru protejarea investitiei facute in parcul auto al companiei dvs. Asigurarea RCA este obligatorie si ofera despagubiri al caror cuantum este stabilit de jurisdictia apartinand tarii in care a avut loc accidentul.
Raspundere civila obligatorie auto RCA + Carte Verde, produs oferit de Euroins, este pus la dispozitia dumneavoastra prin intermediul cautAsigurari.ro. Puteti gasi mai multe detalii referitoare la acest produs mai jos:
Asigurare pentru: EUROINS acopera in baza prezentelor conditii de asigurare, persoanele fizice sau juridice care detin vehicule inmatriculate sau inregistrate in Romania
Autoturismele pot fi atat preluate in sistem leasing cat si in propietatea titularului asigurarii.
Se asigura atat auto second hand cat si autovehicule noi.
Acte necesare incheiere asigurare: nespecificat
Conditii suplimentare:
 
Informatii asigurareAsigurari Auto de la Euroins
Ce bunuri se pot asigura: Obiectul asigurarii il reprezinta cazurile de raspundere civila delictuala, fata de tertele persoane prejudiciate prin accidente de vehicule, produse pe teritoriul statelor membre ale sistemului international Carte Verde, ale caror initiale nebarate se regasesc in documentul de asigurare Carte Verde.
Ce riscuri sunt acoperite: EUROINS acorda despagubiri pentru prejudiciile provocate prin accidente de vehicule produse in limitele teritoriale de acoperire, in conformitate cu legislatia in vigoare, din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul.
Cand, cum si pentru ce primim despagubiri: Despagubirile se acorda pentru pagube materiale, cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata si vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial.
In caz de prejudicii provocate prin accidente de vehicule, se acorda despagubiri in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul si cu cel mai mare nivel de despagubire, prevazut in legislatia respectiva.
Clauze suplimentare asigurare: nespecificat
Excluderi din aceasta asigurare:
 
Valabilitate si Avantaje asigurareAsigurari Auto de la Euroins
Valabilitate asigurare / polita: Asigurarea este valabila numai pe teritoriul statelor membre ale sistemului international Carte Verde, ale caror initiale nebarate se regasesc in documentul de asigurare Carte Verde.
Asigurarea se poate incheia pentru perioade de la 15 zile pana la 12 luni.
Raspunderea EUROINS incepe din momentul iesirii vehiculului de pe teritoriul Romaniei si inceteaza in momentul reintrarii acestuia pe teritoriul Romaniei, cu conditia ca acesta perioada sa fie cuprinsa intre datele inscrise in documentul de asigurare "Carte Verde".
Beneficii / Avantaje asigurare nespecificat
Asistenta:
 
Alte detalii asigurareAsigurari Auto de la Euroins
InfoLine asigurare: nespecificat
Sucursale: nespecificat
Centre de daune: nespecificat
Service auto autorizat: nespecificat
Brokeri agreati: nespecificat
Alte detalii:
Asigurarea se considera incheiata prin emiterea documentului de asigurare Carte Verde si incasarea primei de asigurare.
Prima de asigurare se achita anticipat si integral pentru intreaga perioada asigurata. Documentul de asigurare Carte Verde se emite pentru perioada pentru care s-a achitat prima de asigurare.
Obligatiile Asiguratului:
Sa plateasca prima de asigurare conform tarifului EUROINS.
In cazul producerii unui accident, Asiguratul este obligat:
a) sa ia toate masurile in scopul diminuarii prejudiciilor sau evitarii celor ulterioare;
b) sa instiinteze imediat organele in drept (politie, pompieri, etc.), cele mai apropiate de locul producerii accidentului, solicitand intocmirea de acte constatatoare a cauzelor si imprejurarilor producerii acestuia;
c) sa instiinteze imediat Biroul National de Asigurari corespunzator, mentionat pe verso-ul documentului de asigurare Carte Verde;
d) sa instiinteze EUROINS in scris despre producerea accidentului, dand informatii despre cauzele si imprejurarile in care acesta s-a produs, despre natura pagubelor produse tertilor si estimarea marimii acestora, in termen de 5 zile de la data producerii accidentului;
e) sa puna la dispozitia EUROINS, la sosirea in tara, declaratia Asiguratului, precum si orice alte acte detinute in legatura cu accidentul.
In caz de neindeplinire a obligatiilor prevazute, daca nu s-a achitat prima de asigurare sau daca nu se poate determina vinovatia Asiguratului in producerea accidentului si a pagubelor, EUROINS are dreptul ca dupa efectuarea platii, sa recupereze sumele platite de la Asigurat.
Pentru a stabili daca un produs rca este ieftin, la incheierea asigurarii se foloseste un calculator rca care tine cont de tipul si vechimea autovehiculului, istoricul acestuia din perspectiva companiilor autorizate sa incheie polite rca si perioada pe care se incheie asigurare.
Pentru a verifica daca o asigurare rca este valabila pentru un autovehicul, acest lucru se poate face prin intermediul internetului, pe site-ul comisiei de supraveghere a asigurarilor - www.csa-isc.ro
Chiar si cel mai ieftin rca asigura daunele produse in accidente auto tertelor persoane. Riscurile acoperite nu difera pentru polita de asigurare rca de la o institutie la alta, si nici sumele despagubite, acestea fiind stabilite prin lege.
Diferenta dintre politele de asigurare de raspundere civila obligatorie auto (RCA) in functie de compania de asigurare emitenta o reprezinta politica acestor companii si relatia acestora cu persoanele pagubite. Asadar, chiar si cel mai ieftin rca va elibereaza de obligatia platii pagubelor produse in cazul unui accident auto, aceasta obligatie revenind companiei asiguratoare.
Polita de asigurare RCA este complementara politei de asigurare CASCO: cea din urma despagubeste o gama larga de daune suferite de cel asigurat in cadrul unui accident auto (avarii, distrugeri de bunuri apartinand celui vinovat) iar cea dintai (RCA) ofera despagubiri exclusiv pentru prejudiciile suferite de terte persoane - cele aflate in afara autovehiculului la momentul producerii accidentului, prejudicii pentru care soferul autovehiculului asigurat RCA este raspunzator. go top